craft
aksesori
Pakaian
home
fb


Tuesday, 31 December 2013

Shawl Halfmoon Lace Nurul Yui Collection

Selain halfmoon plain & double, sekarang Yui juga ada sediakan halfmoon lace. Semua atas permintaan pelanggan.




Lace dijahit 100% guna jari jemari
Boleh pilih warna shawl & warna lace untuk digabungkan
Sama-sama berbincang untuk maklumat lanjur


Harga shawl halfmoon lace
bermula dari RM 35
Bergantung kepada material kain & saiz lace
yang ingin digunakan


Berminat nak order? Sila hubungi

( update terkini stok )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
( 9 pagi - 9 malam kecuali Ahad & Cuti Umum )

atau

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 

Monday, 30 December 2013

[5] Penghantaran Disember 2013

Assalamualaikum dan selamat pagi. 
Penghantaran seterusnya pada hari Khamis atau Jumaat (1 atau 2/1/2014 ). 
Ini disebabkan minggu pertama di hari Sabtu, pejabat pos tutup.


Berikut adalah maklumat yang perlu anda patuhi ya.


1) Full payment ke CIMB sebelum hari Selasa, 31/12/2013 jam 6 petang
2) Payment harus clear jika transfer dari bank lain
3) Sila berikan bukti payment melalui gambar & detail
4) Berikan nama penuh, alamat lengkap dan no telefon yang boleh dihubungi untuk penghantaran
5) Payment yang lambat, barang akan di pos Sabtu minggu seterusnya


Sebarang pertanyaan boleh terus PM di page FB dan yui akan reply secepat mungkin. Terima kasih.


* Booking tanpa bayaran hanya 24 jam. 
Jika orang lain lebih berminat & bayar terlebih dahulu, 
Yui berikan padanya 
bukan pada yang lebih tempoh booking tanpa sebarang notis awal. 
Harap maklum.


Berminat nak order? Sila hubungi

( update terkini stok )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
( 9 pagi - 9 malam kecuali Ahad & Cuti Umum )

atau

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Tuesday, 24 December 2013

[4] Penghantaran Disember 2013

Assalamualaikum dan selamat pagi. Penghantaran seterusnya pada hari Sabtu ( 28/12/2013 ). 

Berikut adalah maklumat yang perlu anda patuhi ya.

1) Full payment ke CIMB sebelum hari Rabu, 25/12/2013 jam 6 petang
2) Payment harus clear jika transfer dari bank lain
3) Sila berikan bukti payment melalui gambar & detail
4) Berikan nama penuh, alamat lengkap dan no telefon yang boleh dihubungi untuk penghantaran
5) Payment yang lambat, barang akan di pos minggu seterusnya


Sebarang pertanyaan boleh terus PM di page dan yui akan reply secepat mungkin. Terima kasih.


* Booking tanpa bayaran hanya 24 jam. Jika orang lain lebih berminat & bayar terlebih dahulu, 
Yui berikan padanya & 
bukan pada yang lebih tempoh booking tanpa sebarang notis awal. 
Harap maklum.



Berminat nak order? Sila hubungi

( update terkini stok )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
( 9 pagi - 9 malam kecuali Ahad & Cuti Umum )

atau

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 


Tuesday, 17 December 2013

Applique : Aiskrim warna-warni & doodle lelaki craft



Warna-warni itu ceria!
Yui suka benda comel-comel


Boleh dijadikan pelbagai ikut kemahuan pelanggan
Kechain, hp strap, hiasan, brooch & macam-macam


Berminat nak order? Sila hubungi


( update terkini stok )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
( 9 pagi - 9 malam kecuali Ahad & Cuti Umum )

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 

Saturday, 7 December 2013

Mohon perhatian kepada pelanggan yang berada di kawasan banjir



Makluman dari pihak poslaju untuk kawasan yang mengalami banjir
Yui doakan keadaan kembali seperti biasa
InshaaALLAH


Sama-sama kita doakan yang terbaik



Wednesday, 4 December 2013

Applique : Gadis bertudung muslimah felt craft



Olo comel-comel. Hihi
Boleh buat macam-macam ikut kreativiti masing-masing


Berminat nak order? Sila hubungi


( update terkini stok )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
( 9 pagi - 9 malam kecuali Ahad & Cuti Umum )

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Tuesday, 3 December 2013

Bookmark bajet untuk sebarang majlis anda

Pening tak tahu nak cari apa untuk doorgift? Nak banyak tapi dengan harga minimum? Murah tapi lain dari yang lain?


Jadi yui cadangkan hadiahkan bookmark kepada tetamu anda. Harga sudah semestinya mampu milik. Harga bergantung kepada saiz, design & material yang digunakan.




Harga borong
100 pcs RM 60
( hanya RM 0.60 sebatang )




Harga borong
100 pcs RM 100
( RM 1 sebatang )


Harga berkenaan hanya available untuk pembelian 100 pcs ke atas. Untuk harga normal adalah berlainan ok. 


Order perlu dilakukan sebaiknya satu bulan sebelum majlis berlangsung dan perlu ikut turn. Sekian harap maklum.


Berminat nak order? Sila hubungi


( update terkini stok )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
( 9 pagi - 9 malam kecuali Ahad & Cuti Umum )

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Thursday, 28 November 2013

Harga promosi pengenalan Shawl Halfmoon Plain

Alhamdulillah, hajat nak ada shawl halfmoon sendiri tercapai. Potong ikut saiz sendiri. Lebih besar, lebih lebar. Itu yang best! Part potong tak berapa best sebab ambil masa tapi takpe sebab puas hati.


Sempena hari Jumaat yang penuh kemuliaan, Yui lancarkan terus promosi pengenalan




HARGA SEMPENA PROMOSI PENGENALAN 
iaitu 
RM 16 SEHELAI 
Cepat beli sebelum harga kembali pada normal ya







Warna-warna untuk permulaan
Jika nak request warna pun boleh, Yui akan cari kain terlebih dahulu
Ambil masa sedikit sebab bukan ready stock if nak request





InsyaALLAH doakan semuanya berjalan lancar. Amiiin.


Berminat nak order? Sila hubungi



atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 


Wednesday, 27 November 2013

Pelanggan berpuas hati dengan gunting zigzag yang berkualiti



Alhamdulillah suka berganda bila pelanggan berpuas hati
Yang mana masih mencari gunting zigzag berkualiti
Boleh beli dari Yui


Harga mampu milik & antara murah di pasaran
RM 30 ( tidak termasuk poslaju )


Berminat nak order? Sila hubungi


( update terkini stok )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
( 9 pagi - 9 malam kecuali Ahad & Cuti Umum )

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Tuesday, 26 November 2013

Jumlah terkini bonus dengan NMGnetwork



Hingga tarikh 26/11/2013 bersamaan 2 bulan 26 hari
Alhamdulillah itu hasil yang telah Yui terima


Anda nak juga jana pendapatan sampingan?
Meh Yui tunjuk bagaimana caranya


Bagaimana nak join NMG?
Boleh terus PM di FB

Yui akan terangkan konsep
dan anda boleh mendaftar di bawah Yui
Bermakna Yui yang akan guide anda sebaiknya


Yui nak anda betul-betul faham okay 
Bukan masuk lepas itu tak tahu apa-apa
No no no!
Itu bukan cara Yui
Yui akan bantu anda


FB : Nurul Yui

Monday, 25 November 2013

Giveaway Like, Share & Win Nurul Yui Collection



Ini bukan GA rasmi untuk blog ya. Sila jangan salah faham.
Just nak bagitahu GA simple kali kedua dari page Yui
Yang mana rasa rajin online FB
Rajin nak join benda simple
Silalah join GA ini ya

In sha ALLAH sangat mudah
Yang penting akan dapat shawl halfmoon ekslusif dari
Yang nak join
Sila klik { sini }
 Follow sahaja syarat yang diminta


Good luck!

Thursday, 21 November 2013

Fabric Paint hanya RM 7 untuk 6 pcs



Jualan murah FABRIC PAINT!!
Harga biasa RM 9.90 ke atas, tapi kali ini hanya RM 7!!!

- Sangat sesuai untuk apply atas fabric/ craft
Menggunakan perkhidmatan pos laju
RM 6 - Semenanjung Malaysia
RM 10 - Sabah & Sarawak
Payment melalui CIMB
sertakan bukti salinan payment orait,TQ.
Sesuai pada crafter yang pernah guna..
senang dan memudahkan!!
yang belum guna, leh la try coz harga pon murah!!!
Juga entry jualan ini terdapat di blog personal


21/11/2013 - READY STOCK



Wednesday, 20 November 2013

Shawl Halfmoon Plain 2 Layer


Dah keluar versi layer pula. 
Gambar di atas sekadar contoh sebab untuk owner sendiri.
Menggunakan kain lebih berkualiti chiffonnya
Berat & jatuh terletak bila menggunakannya


Saiz masih lebih lebar & labuh
Warna boleh combination pilihan sendiri
Yui akan cuba cari & siapkan


Harga masih mampu milik
Bawah RM 40
Berpatutan dengan mutu & hasilnya
In sha ALLAH


Berminat nak order? Sila hubungi


( lebih cepat terima respon )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali hari Ahad & cuti umum )

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 

Tuesday, 12 November 2013

ORDER : Bantal perhiasan felt craft berkopiah



Alhamdulillah siap juga seperti gambar contoh yang diberi oleh pelanggan


Saiz : A4
Design : Depan & belakang
Harga : RM 25


Berminat nak order? Sila hubungi


( lebih cepat terima respon )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali hari Ahad & cuti umum )

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 

Wednesday, 6 November 2013

Shawl Halfmoon Plain bakal masuk stok



Aktiviti malam tadi adalah memotong kain-kain yang ada seperti dalam gambar. Nampak macam mudah tapi ambil masa sebab Yui tak profesional. Hihi.


InsyaALLAH saiz besar & labuh. Bukan jenis pendek. Jika dah siap, Yui akan update ok. Yang penting ada harga promosi pengenalan.


Nantikan =)



Sunday, 3 November 2013

LELONG : Dress Purple RM 50 termasuk poslaju


Material : Lycra
Kesusaian : Tinggi 165cm ke bawah
Saiz : S - Small L
Item : Baru & tag masih ada pada dress
Harga : RM 50 termasuk poslaju
Harga pasaran : RM 55 tidak termasuk pos


STATUS : 6/11/2013 SOLD


Terima kasih


Thursday, 31 October 2013

Pengeluaran & penerimaan bonus NMG kali ke-4

Alhamdulillah untuk rezeki yang ada. Bersyukur walau sekadar partime sahaja. Anda juga mampu lebih dari apa yang Yui buat sekarang.


- semasa request pengeluaran -



- seminggu dah nampak amaun -


Bagaimana nak join NMG?
Boleh terus PM di FB

Aku akan terangkan konsep
dan anda boleh mendaftar di bawahku
Bermakna daku yang akan guide anda sebaiknya


Daku nak anda betul-betul faham okay 
Bukan masuk lepas itu tak tahu apa-apa
No no no!
Itu bukan cara daku
Daku akan bantu anda


FB : Nurul Yui

Bukti hasil sebulan bersama NMGnetwork


Bagaimana nak join NMG?
Boleh terus PM di FB

Aku akan terangkan konsep
dan anda boleh mendaftar di bawahku
Bermakna daku yang akan guide anda sebaiknya


Daku nak anda betul-betul faham okay 
Bukan masuk lepas itu tak tahu apa-apa
No no no!
Itu bukan cara daku
Daku akan bantu anda


FB : Nurul Yui


Gunting Zigzag RM 30 ready stock!

Ramai yang beli gunting zigzag. Paling best sebab boleh gunting kain felt dan juga kain biasa. Mudah digunakan!


Entry & rupa gunting
{ link }


Alhamdulillah, hingga hari ini 26/10//2013, gunting zigzag dah ready stock. Lebih dari 12 pcs! Berminat, boleh ikuti langkah seperti tertera di bawah.


22/11/2013- RESTOCK & AVAILABLE


Ingat ya, yui hanya buat pengeposan setiap Sabtu kecuali minggu pertama kerana pejabat pos tutup. Terima kasih.


CEPAT SEBELUM KEHABISAN STOK!


Berminat nak order? Sila hubungi




atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Monday, 21 October 2013

Shawl & Halfmoon Glitter murah serta mudah dipakai

Alhamdulillah dah masuk stok shawl glitter & halfmoon glitter. Tak banyak sebab Yui nak test market. Jika mendapat sambutan, insyaALLAH laju-laju akan restock lagi.


Yang pasti, kain bukan jenis tebal & kasar tapi lembut & mudah dipakai. Yui sendiri yang pegang dan pilih. InsyaALLAH yang terbaik untuk anda.



SHAWL GLITTER BERPIPING

Panjang : 63 inci @ 1.5 meter
Lebar : 24 inci
Harga : RM 20 sehelai
Poslaju : RM 6/ RM 10
Jenis kain : Tidak tebal atau keras & senang dibentuk



SOLD OUT



HALFMOON GLITTER

Panjang : 63 inci @ 1.5 meter
Lebar : 29 inci
Harga : RM 25 sehelai
Poslaju : RM 6/ RM 10
Jenis kain : Tidak tebal atau keras & senang dibentuk

SOLD OUT


Berminat nak order? Sila hubungi

PM di page FB Nurul Yui Collection
( update terkini stok )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
{ 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali hari Ahad & cuti umum }

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥

Thursday, 17 October 2013

Pendapatan terkini bersama NMGnetwork [1bulan17hari]



Bismillahirrahmanirrahim
Sebulan 17 hari bersama NMG (=__=)

Ini pendapatan yang Yui terima hingga hari ini
Hanya sebagai partime dengan NMG
Tidak pernah Yui target apa-apa
Cukup niat Yui
Untuk berkongsi sesuatu yang mungkin mampu mengubah anda
Semua itu atas usaha masing-masing

Jika rezeki itu ada, insyaALLAH ia tetap ada
Bagi yang nak tahu, boleh terus PM Yui
Yui akan kongsi bersama anda 

* Yang pernah PM, jangan segan silu jika anda sudah berubah fikiran. Peluang sentiasa terbuka.


Bagaimana nak join NMG?
Boleh terus PM di FB

Yui akan terangkan konsep
dan anda boleh mendaftar di bawah Yui
Bermakna Yui yang akan guide anda sebaiknya


Yui nak anda betul-betul faham okay 
Bukan masuk lepas itu tak tahu apa-apa
No no no!
Itu bukan cara Yui
Yui akan bantu anda


FB : Nurul Yui

Wednesday, 16 October 2013

SOALJAWAB : Kalau join NMG tapi tidak berjaya macam mana?

SOALAN PILIHAN HARI INI

Q: Kalau saya join NMG selepas itu tidak berjaya macam mana?

A: Jika anda risau, anda boleh pilih pakej yang paling rendah RM40 (pakej bronze) tapi jika anda rasa sayang sangat nak keluarkan modal RM 40 itu, Yui nasihatkan tidak perlu join NMG ya. Bukan sebab Yui nak tunjuk lagak, takkkk!!!

Harap jangan salah faham, tapi anda fikir baik-baik ya. Macam mana nak berjaya jika awal-awal anda dah fikir tentang gagal. Orang buat apa-apa bisnes, mereka tidak tahu di depan mereka akan berjaya atau tidak cuma mereka nampak ada peluang & mereka rebut peluang yang ada. Itu sahaja. 

Jika nakkan sesuatu kita kenalah berikhtiar & berusaha. Kena berkorban. Kena berusaha sebaiknya. Setakat duduk saja tidak ambil apa-apa tindakan memang tidak kemana jawabnya.

Modal NMG hanya serendah RM40 sahaja bayar & sekali seumur hidup ( Yui pilih RM 80 ). Yui rasa dah cukup murah sangat itu. Jika tak berjaya sekalipun setakat hilang RM 40 sahaja, tak bankrap,bukannya hilang ratus atau ribu. 

Tapi kalau berjaya macam mana? Income terus masuk ke akaun wallet dan juga akaun bank anda. Anda senang anda berjaya. Fikir-fikirkan ya ;)


* Kepada yang positif & benar-benar berusaha untuk mendapat income, terus PM yui ok. Yui akan bantu anda sebaiknya & insyaALLAH anda boleh lebih maju dari Yui yang hanya sebagai partime dengan NMG.


Ingat, semua ini tiada paksaan. Yui hanya buka peluang kepada mereka yang benar-benar ingin tambah pendapatan. 2 konsep ASAS yang perlu anda faham. Join dan tunggu bonus atau join dan menaja orang agar sama merasa kelebihan seperti anda.



Bagaimana nak join NMG?
Boleh terus PM yui di FB


Yui akan terangkan konsep
dan anda boleh mendaftar di bawah Yui
Bermakna yui yang akan guide anda sebaiknya


Yui nak anda betul-betul faham okay 
Bukan masuk lepas itu tak tahu apa-apa
No no no!
Itu bukan cara yui
Yui akan bantu anda


FB : Nurul Yui

Saturday, 12 October 2013

PROMOSI AIDILADHA SET BATANG AISKRIM [ 12/10/13-17/10/13 ]



Sempena Hari Raya Aidiladha, Yui adakan promosi lagi. 
Hot item yang menjadi pilihan para crafter iaitu batang aiskrim saiz kecil.

Jom dapatkan sebelum promosi tamat
kerana selepas itu harga kembali seperti biasa
1 pek = RM 7 ( 98-100 pcs )

Berminat nak order? Sila hubungi

PM di page FB Nurul Yui Collection
( update terkini stok )

atau

MESEJ SAHAJA yui 019-2331810
{ 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali hari Ahad & cuti umum }

atau 

nurulyuicollection@gmail.com


♥----- Nurul Yui Collection ----♥


Thursday, 10 October 2013

Perhatikan mereka yang "berani" sertai NMG



Ramai yang masih ragu 
Masih was-was dengan NMG
Tapi anda lihat sendiri berapa ramai yang sertai NMG
Lihat nama mereka
Bandingkan juga kenapa
Jawapan ada pada diri masing-masing

Kita nak hasil kena berusaha
Bukan sekejap sekejap berputus ada
Naik turun itu dimana-mana
InsyaALLAH jika ALLAH dah tetapkan
Rezeki kita sentiasa ada 


Bagaimana nak join NMG?
Boleh terus PM di FB

Aku akan terangkan konsep
dan anda boleh mendaftar di bawahku
Bermakna daku yang akan guide anda sebaiknya


Daku nak anda betul-betul faham okay 
Bukan masuk lepas itu tak tahu apa-apa
No no no!
Itu bukan cara daku
Daku akan bantu anda


FB : Nurul Yui