craft
aksesori
Pakaian
home
fb


Monday, 31 December 2012

PREORDER : Shawl Halfmoon Plain

Alhamdulillah kali ini untuk bisnes Nurul Yui Collection, yui turut jual Shawl Halfmoon Plain yang sangat best di pakai. Serious coz yui sendiri dah cuba tau.






Ada 11 warna kesemuanya { selagi stok masih ada }. Harga murah-murah saja yui jual. RM 34 untuk semanjung dan RM 37 untuk Sabah Sarawak. Harga tu termasuk kos poslaju ya.


Berminat? Ikut step berikut ya :

1) Order boleh buat melalui mesej 019-2331810,PM di FB atau emel nurulyuicollection@gmail.com
2) Buat bayaran penuh ke CIMB ( nombor akaun akan diberikan )
3) Perlu tunggu paling lama seminggu untuk tempoh preorder
4) Perorder bermakna, tempah dan kena tunggu stok sampai dan yui terus pos


Itu sahaja caranya. Yui akan kumpul order dari Isnin sampai Jumaat, then order kepada supplier dan tunggu stok sampai yui akan pos kepada anda. Apa-apa pertanyaan boleh mesej yui 019-2331810 ya. Terima kasih.


Nak tengok contoh yang yui sendiri pakai, anda boleh tengok { sini }. Muka yui yang bulut nampak bujur je. Suka teman. Hihihihi.


Cepat order selagi stok masih ada. Beli warna hitam pon ok, matching dengan apa-apa baju =__=


10/01/2013 - HARAP MAAF, SUPPLIER SUDAH STOP AMBIL STOK
JADI 
TIADA ORDER UNTUK SHAWL HALMOON PLAIN 
SELEPAS INI
TERIMA KASIH







Thursday, 27 December 2012

YES 2012 : Felinna Inchloss Lotion + Vitamin C plus Pure Collagen

Anda pernah mencuba produk ratusan ringgit tapi tak berjaya? Apa kata anda cuba produk yang tengah hot di pasaran iaitu Felinna Beauty! Sekarang tengah sale!! Memang jimat sangat. 2 produk hanya RM 130!! Normal price RM 160.




Yui sudah cuba, anda bila lagi? Hihihi. Jangan tersalah beli yang tiruan ya. PM yui atau mesej untuk detail. Selagi stok masih ada.


Boleh juga beli satu produk tapi normal price la ya =__=


Untuk belian satu produk :-

Felinna Inchloss Lotion : RM 75 (Semenanjung) RM 80 (S/S)
Vitamin C plus Pure Collagen : RM 85 (Semenanjung) RM 90 (S/S) ( 30 kapsul )

------- Harga tertera sama seperti dilabel packing & tidak termasuk poslaju ------


Jom baca pengalaman peribadi yui sendiri mencuba kedua-dua jenis produk ini {entry}. Yui adalah dealer untuk produk ini ya.


Cepat selagi stok masih ada kerana produk ini tengah hot sekarang!




Wednesday, 26 December 2012

Percubaan pertama sediakan casing hp dari felt

Secara jujur ini kali pertama yui try buat casing hp. Itupon setelah yui inform pada yang order iaitu blogger Naniey dan beliau beri kepercayaan 100% untuk yui siapkan casing Iphonenya.


- baru 70% siap -


- contoh yang diberi -


Sebenarnya dah boleh siap time cuti krismas tapi disebabkan pelekat putih tu entah mana yui letak, maka biar macam itu saja dulu. Kena beli lain. Nak jahit benda tu baru boleh jahit keseluruhannya.


Bila dah siap baru yui upload lain dan beri detail ya.



Sunday, 23 December 2012

ORDER : 2 bantal perhiasan felt bentuk love

Order dari orang Selangor, thanx kak sudi bagi kepercayaan pada yui untuk hasilkannya ya. Alhamdulillah 2 bantal perhiasan felt berbentuk love telah yui poskan.


- 2 bantal yang ditempah -



BANTAL LOVE SAIZ A4

* Design depan sahaja
* Material utama : Felt dan fiber
* Harga : RM 22



BANTAL LOVE SAIZ A4

* Design depan sahaja
* Material utama : Felt dan fiber
* Harga : RM 20


Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


- Selagi stok masih ada -



Wednesday, 19 December 2012

Ready Stock : HP strap monster blue & keychain kucing purple

Yui just nak masukkan lagi 2 item ready stock { yui saja buat }. Maksudnya anda boleh beli sebab dah sediada. Selagi takde orang beli lah ya. Tapi nak request, InsyaALLAH boleh buat lagi.



HP STRAP MONSTER BLUE

* RM 5
* Dalam diisi fiber
* Saiz boleh rujuk gambar

- AVAILABLE -



KEYCHAIN KUCING PURPLE

* RM 4 seekor
* Tiada fiber
* Saiz seperti dalam gambar

- AVAILABLE -

Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


- Selagi stok masih ada -




Monday, 10 December 2012

ORDER : 2 biji bantal perhiasan craft saiz A4

Alhamdulillah 2 biji bantal dah selamat sampai ke tangan tuan yang order. Dan dia mesej yui bagitahu yang dia sangat suka. Alhamdulillah. Kerana kepuasan customer buat yui sangat gembira.






Design : Pilihan pelanggan, tulisan depan dan belakang
Saiz : A4
Material utama : Poly felt dan fiber
Harga : RM 24





Design : Pilihan pelanggan, tulisan depan sahaja
Saiz : A4
Material utama : Poly felt dan fiber
Harga : RM 20
- Harga sedikit mahal kerana bentul LOVE sukar dijahit -




Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


- Selagi stok masih ada -


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 





Friday, 7 December 2012

Toolbox & Organizer 9 Bahagian

Kali ini box yang lebih besar. Sebelum ini ada yui buat entry untuk mini toolbox. Dari brand yang sama juga. Cuma kali ini saiznya lebih besar dan ruang lebih banyak.




Saiz : Panjang 12cm, Lebar 19cm, Kedalaman 2.5cm
Warna : Pink, Biru dan Hijau
Bahagian : Ada 9  bahagian tidak boleh diubah
Harga : RM 7


Mini toolbox RM 3.50 { sini }


Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


- Selagi stok masih ada -


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 






Wednesday, 5 December 2012

Air Erasable Pen untuk craft

Sangat berguna pen ini bagi yang ingin buat lakaran pada polyfelt/arcylic felt dan pelbagai jenis felt yang lain. Anda hanya lukis dan ia akan terpadam sendiri dalam beberapa jam. 




Warna pen : Pink / Biru
Harga : RM 5 sebatang



Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


- Selagi stok masih ada -


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Friday, 30 November 2012

Twizzer/ pemegang barang kecil untuk craft

Apakah kegunaannya? Antaranya untuk pegang butang yang kecil dan kain felt yang bersaiz kecil. Kalau jari yang bersaiz besar, memang agak sukar nak pegang. Maka inilah penyelesaiannya. Guna twizzer.




Harga : RM 3 untuk 1
RM 25 untuk 10 pcs



Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


- Selagi stok masih ada -


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Wednesday, 28 November 2012

Box untuk hiasan / kotak hadiah

Kotak yang sangat sesuai untuk dijadikan sebagai hiasan/doorgift pon sangat okay. Ada pelbagai warna sebenarnya tapi yang ready stok pada yui hanya 3 warna ini { seperti dalam gambar }. Kalau nak, boleh saja takde masalah. Selagi stok masih ada. 




Tinggi : 5 cm
 Lebar : 8 cm
 Turut terdapat warna hijau, hitam dan pink
*Harga : RM 1.50 sekotak





Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


- Selagi stok masih ada -


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 





Monday, 26 November 2012

Dalam proses siapkan 2 bij bantal perhiasan craft

Yui dapat order seterusnya dari orang pantai timur. 2 biji dan design ikut sedia ada. Just ubah ayat dan warna. Due date perlu diterima sebelum 10/12/2012. InsyaALLAH minggu depan boleh pos.






Yui just buat pada hari minggu tau sebab yui ni crafter part time. Oh ya, order dan bayaran yang dibuat dahulu, yui dahulukan dulu tau. Paling cepat dalam masa seminggu untuk siapkan dan paling lama 2 minggu sebelum due date.


Bergantung pada list order juga =)



Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


- Selagi stok masih ada -


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Friday, 23 November 2012

PERALATAN : Tali untuk gantung di hp strap/keychain

Fungsinya sebagai penyambung ala yang sebelum kita letak hp strap / keychain tu. Contoh boleh rujuk { sini }. Buat masa ini, warna-warna ini sahaja yang yui ada stok ya.






Harga : 1 meter RM 0.20
{ minimum pembelian 5 meter }
Jenis : Tidak terlalu lembut/ keras


Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


- Selagi stok masih ada -


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 





Thursday, 22 November 2012

Rose riben satin saiz besar dan kecil

Kali ini stok untuk riben satin yang semakin disukai untuk dijadikan hiasan. Boleh buat brooch, hiasan di headband, hiasan di frame dan macam-macam lagi bergantung kepada kreativiti anda. 



(1) ATAS 
* Sebesar saiz 20 sen
* Harga = RM 0.60


(2) BAWAH
* Lebih besar dari saiz 50 sen
* Harga = RM 1.20







(1) KANAN
* Sebesar saiz 20 sen
* Harga = RM 0.60


(2) KIRI
* Lebih besar dari saiz 50 sen
* Harga = RM 1.20





{ Minimum order 10 pcs, boleh campur warna }





Berminat nak order? Sila hubungi



{ update terkini stok }

atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com



♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Tuesday, 20 November 2012

ORDER : Beg craft untuk duit/kad

Beg ini order dari rakan blogger, Kak Tie. Hadiah untuk anak katanya. Design ikut yang lama, cuma ubah warna, saiz dan deco sahaja. Moga akak dan anak suka ya.


- Depan -


- Dalam -


- Belakang -


Material : Polyfelt ( lapik dua )
Saiz : 12cm x 8cm
Kegunaan : Untuk letak kad/duit kertas
Harga : RM 15
100% handmade


Berminat nak order? Sila hubungi




atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com



♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Friday, 16 November 2012

DIY : 6 set craft untuk anda cuba sendiri

Kali ini yui nak update mengenai pek DIY { do it yourself  }. Ada 6 set keseluruhannya. Sangat sesuai untuk mereka yang inging mencuba dalam bidang craft. Didalam setiap pek disediakan  tutor bergambar. Kiranya anda akan faham.



SET A DIY - 1 set SOLD



SET B DIY - 1 set available



SET C DIY - 2 set available



SET D DIY - 1 set available


SET A hingga SET D  adalah untuk buat casing PSP tapi jika anda kreatif,anda boleh jadikan ia sebagai casing hp! Boleh juga jika dijadikan coin purse. Sangat menarik!




SET E DIY - 1 set SOLD


Hanya SET E DIY adalah untuk buat coin purse. Sebab ada zip disediakan seperti dalam gambar.
Kalau kreatif, boleh juga jadikan seperti hp casing.


Harga : RM 5 untuk setiap pek
Material : Disediakan seperti dalam gambar
Tutor : Bergambar


Berminat nak order? Sila hubungi




atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com



♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 





Wednesday, 14 November 2012

ORDER : Bantal perhiasan craft



Order seterusnya yang yui sudah siapkan dan pos kepada tuannya. Order dari orang Chemor. TQ Dila sebab sudi order dengan akak ya. Moga kamu suka .




Material utama : Polyfelt & fiber
Saiz : 28cm x 30 cm
Design : Depan sahaja
Harga : RM 28 ( tidak termasuk poslaju )




Berminat nak order? Sila hubungi




atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com



♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Friday, 9 November 2012

Hasil pertukaran bantal craft untuk projek SNC

Kalau yui dok buat bantal craft { link } , yang ini merupakan hasil pertukarannya. Comel kan? Serba polkadot, serba hijau.




Bantal ini yui jadikan hiasan di bilik. Sayang nak guna. Hihihi. Tq sol untuk bantal yang sangat comel ini!! Yui suka.




Thursday, 8 November 2012

Butang Hiasan : Butang putih, riben, mickey, love dan bunga



(1) BUTANG PUTIH


* saiz 2.3 cm
* 10 pcs RM 3.50
* 100 pcs RM 30


(2) BUTANG PELBAGAI CORAK


* corak riben, love dan mickey
* saiz 1 cm
* 10 pcs RM 2
* 100 pcs RM 16
* random colour & design









(3) BUTANG CORAK BUNGA

* saiz 1 cm
* 10 pcs RM 2
* 100 pcs RM 16
* random colour & design




Lebih banyak peralatan lain

untuk anda!



Klik label { peralatan }

untuk lebih lanjut





Berminat nak order? Sila hubungi




atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


Selagi stok masih ada


♥----- Nurul Yui Collection ----♥ 



Tuesday, 6 November 2012

PERALATAN : Mini Toolbox Cute { 6 bahagian }



Sangat sesuai untuk letak button, hiasan bunga atau sebagainya. Box yang comel dan mudah disimpan dan dibawa kemana sahaja. 


Warna : Biru, Pink dan Hijau
Saiz : Lebar 8cm, panjang 12.5 cm dan tinggi 2.5cm
Ciri-ciri : 6 bahagian tidak boleh diubah
Harga : RM 3.50 satu


Berminat nak order? Sila hubungi




atau

MESEJ SAHAJA   yui  019-2331810
( 9.00 pagi - 9.00 malam kecuali Ahad dan cuti umum )


atau 

nurulyuicollection@gmail.com


Selagi stok masih ada


♥----- Nurul Yui Collection ----♥